Nedjelja, 21 travnja, 2024

Regionalna veletržnica Split

O nama

Dioničko društvo Regionalna veletržnica Split osnovano je 16.03.2000.godine, a gradnja veletržnice završena je 2001. u sklopu nacionalnog projekta izgradnje mreže veletržnica. Iste godine veletržnica je i započela s radom. Nositelji projekta su Vlada Republike Hrvatske, Nacionalna veletržnica kao koordinator cjelokupnog projekta, FAO (Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda), te Europske banka za obnovu i razvoj (EBRD). Veletržnice u Splitu je greenfield investicija i primjer je kvalitetnog javno-privatnog partnerstva.

Osnovni smisao veletržnice je okupljanje ponude i potražnje za svježim proizvodima, prvenstveno voćem i povrćem, na jednom mjestu. Konkurencija i međusobno nadmetanje većeg broja proizvođača i veletrgovaca ima za posljedicu povećanje kvalitete i svježine kao i sniženje cijena proizvoda, čime profitiraju krajnji korisnici – kupci. Kompletna djelatnost odvija se u prostoru koji zadovoljavana najviše i najsuvremenije higijenske i tehničke standarde.

Na taj način se Regionalna veletržnica Split pridružila modernim svjetskim veletržnicama koje stalno unapređuju kvalitetu svojih usluga čime izravno utječu i na kvalitetu krajnjeg proizvoda koji završava na stolovima potrošača.

Osnovna djelatnost sastoji se u iznajmljivanju zatvorenih prodajnih prostora i prodajnih prostora na otvorenom proizvođačima i veletrgovcima prehrambenim proizvodima.