Nedjelja, 21 travnja, 2024

Regionalna veletržnica Rijeka

O nama

Regionalna veletržnica Rijeka – Matulji izgrađena je 2001. godine, kao dio nacionalnog projekta mreže veletržnica. Nositelji projekta u ovoj greenfield investiciji i javno-privatnom partnerstvu bili su Vlada Republike Hrvatske, FAO (Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda), te Europske banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Misija poslovanja Regionalne veletržnice Rijeka Matulji je okupljanje ponude i potražnje za svježim proizvodima, primarno voćem i povrćem, na jednom mjestu. Konkurencija i međusobno nadmetanje većeg broja proizvođača i veletrgovaca ima za posljedicu povećanje svježine i kvalitete, te sniženja cijena proizvoda, a na korist kupaca. Sve to odvija se u najsuvremenijim higijenskim i tehničkim uvjetima.
Sve veletržnice na svijetu rade po tom principu, pa tako i Regionalna veletržnica Rijeka – Matulji. S radom smo započeli 02. svibnja 2001. godine i svoje usluge uspješno pružamo veletrgovcima i proizvođačima sve do danas.

Osnovna djelatnost je iznajmljivanje zatvorenih prodajnih prostora i prodajnih prostora na otvorenom proizvođačima i veletrgovcima prehrambenim proizvodima, s naglaskom na voće i povrće.

Osim toga, non stop pružamo usluge vaganja 50 tonskom kamionskom vagom, utovara – istovara, prekrcaja viličarima, iznajmljujemo uredan zaštićen prostor za parkiranje kamiona.

Ciljevi poslovanja:

    • osiguranje ispunjenosti  postojećih kapaciteta kako bi se omogućilo trgovcima voća, povrća i cvijeća da izlože i trguju svojim proizvodima na veletržnicama pod ravnopravnim uvjetima,
    • maksimalno racionalno poslovanje,
    • planiranje razvojnih projekata koji će omogućiti pozicioniranje i prepoznatljivost Regionalne veletržnice Rijeka Matulji kao mjesta sa najboljom regionalnom ponudom voća i povrća, te mjesta na kojem se na organizirani način obavlja sezonska prodaja i promocija voća i povrća domaćih proizvođača.