CroatianEnglish

Cijene na veletržnicama

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas71
mod_vvisit_counterOvaj tjedan5147
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10280
mod_vvisit_counterSveukupno947161

Visitors Counter
Savjetovanje na temu Nacrta prijedloga Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida PDF Ispis E-mail

Ministarstvo poljoprivrede obavještava zainteresiranu javnost o Savjetovanju na temu Nacrta prijedloga Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida

 
U tijeku je savjetovanje sa dionicima, znanstvenim i stručnim institucijama, udrugama, interesnim skupinama i pojedincima te zainteresiranom javnošću povodom izrade Nacrta prijedloga Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida.
 
Ovim se Pravilnikom stvara okvir za održivu uporabu pesticida smanjenjem rizika i učinaka od uporabe pesticida na zdravlje ljudi i na okoliš, te za poticanje integrirane zaštite bilja i primjenu alternativnih metoda ili postupaka poput nekemijskih alternativa pesticidima.
 
Glavna područja koja se uređuju ovim pravilnikom su: edukacija profesionalnih korisnika pesticida, savjetnika i distributera, redoviti pregledi uređaja za primjenu pesticida, primjena načela integrirane zaštite bilja, posebne mjere, zaštita vodnog okoliša, pitkih voda, smanjenja i zabrane uporabe pesticida.
 
Ovim nacrtom Pravilnika preuzimaju se odredbe Direktive 2009/128/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 21. listopada 2009. o utvrđivanju akcijskog okvira Zajednice za postizanje održive uporabe pesticida (SL L309/71/2009, 24.11.2009.).
Odredbe ovoga Pravilnika odnose se samo na pesticide koji se smatraju sredstvima za zaštitu bilja sukladno članku 2. stavku 1. točki 1. Zakona o sredstvima za zaštitu bilja („Narodne novine“, br. 70/05).
 
Ministarstvo poljoprivrede ovim putem poziva sve dionike, znanstvene i stručne institucije, udruge, interesne skupine i pojedince te zainteresiranu javnost da se uključe u izradu Nacrta prijedloga Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida davanjem svojih mišljenja, prijedloga, primjedbi i komentara najkasnije do 10. rujna 2012.
 
Molimo sve zainteresirane da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni Nacrt prijedloga Pravilnika koriste isključivo obrazac i dostave ga na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript "> Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.
 
Nacrt prijedloga Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida i prijevod relevantne EU Direktive (2009/128/EC) možete naći na stranicama Ministarstva poljoprivrede.